İstediğiniz renkte baskı alabildiğiniz 3 boyutlu yazıcı #zincirikırma

3 Boyutlu yazılar gelişen teknolojide hayatımıza daha fazla girmeye başladı. Öyle ki yazıcıları evlerimize bile girdi. 3 boyutlu yazıcılarla ilgili İngilizce yazıma buradan ulaşabilirsiniz. Yazıcılar bir materyali 3 boyutlu tasarım yapabildiğiniz bilgisayar programında tasarladıklarınızı çıkartır. İlla ki bu tasarımı yapmanıza gerek yok. thingiverse.com gibi sitelerden başkalarının tasarladıklarını da kullanabilir bunlara göre açık kaynak projeleri siz de yapabilirsiniz. Eğer bir makersanız ve 3 boyutlu yazıcıyı bunun için kullanıyorsanız çıktınızın tek renk olmasının bir önemi yok.

Eğer bir protatip üretiyorsanız ya da evinizde başka insanların da görebileceği aksesuarlar tasarlıyorsanız sizin için tek renk baskı hoş olmayabilir. Şu an piyasa da 2 adet uçlu yazıcılar mevcut ve 2 renkli baskılar alabiliyorsunuz.
Peki ya istediğiniz kısımda istediğiniz renkli bir baskı istiyorsanız?
Burada Color Mixing 3D Printer'lar devreye giriyor. R(Kırmızı), G(Yeşil),B(Mavi) renkleri kullanarak istediğimiz rengi elde edebileceğimizi biliyoruz. Bunu neden 3 boyutlu yazıcılarda yapmayalım ki!

Gelelim böyle baskı nasıl alabileceğimize. Nozlle değiştirerek işi başlayabiliriz. Öncelikle diamond hotend nozzlea ihtiyacınız olacak. Bu nozzle'a uyumlu heatsink almayı da unutmayın.
Bu nozzle 3 adet flamenti tek bir uçtan çıkarmamızı sağlayacak. Uç kısmının kurulumu ile ilgili ayrıntılı bilgiyi buradan bulabilirsiniz. Elektronik ve yazılım kısmını başka bir yazıda anlatacağım. Zincirin halkasını kırmamak için çalışmaya devam edeceğim. Okuyan arkadaşlarım varsa finallerde başarılar :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sinyal Jeneratörü Nedir? (Function generator)

Arduino'dan Python'a veri aktarma

#12 Arduino ile Step Motor Kontrolü