İstediğiniz renkte baskı alabildiğiniz 3 boyutlu yazıcı 2 #zincirikırma

Elektronik kısma geldiğimizde burda bir kaç değişiklik yapmak gerekiyor. Öncelikle ramps shield kullanıyorsanız bunu konfigure etmeniz gerek ancak biraz usta işine kaçıyor. 6 motor destekleyen Rumba kartını kullanmanızda fayda var. Tek board olması işinizi kolaylaştıracaktır. Rumbayı aşağıdaki gibi bağlantılarını yapın şimdi de.
http://reprap.org/mediawiki/images/d/dc/Rumba_Diamond_wiring.svg

Eğer delta ya da corexy tarzı modeller kullanıyorsanız switchlerin konumana göre  xmin,ymin,zmin yeri  xmax,ymax,zmax konumlarına takmanız gerekebilir. Bu duruma dikkat etmenizde fayda var. Eğer yanlış bağlarsanız yazıcı yanlış yönde hareket edecektir.  Onun dışında Heater Cartridge'a termal macun sürmenizde fayda var. Alan diğer nozzle'a göre daha
büyük olduğu için geç ısınma gibi sorunlar olabilir. Kullandığınız güç kaynağının yeterliliğine dikkat edin derim.
Fanı takarken yönüne dikkat edin. 3 nozzle'ın aliminyum kısmı ısınmamasına dikkat edin. Fanın yönü yanlışsa
bu kısmı baya bir ısıtacaktır ve bunları sabitleyen plastik kısmın şeklinin bozulmasına kadar gidebilir.
Bu bağlantıları da tamamladıktan sonra yazılım kısmına geçebiliriz.

Yazılım kısmı

Delta printer kullanıyorsanız benim konfigüre edilmiş olarak kullandığım yazılımı buradan indirebilirsiniz. Yazılım için configure etmeniz gereken şeyler kullandığınız kartı değiştirmek, extruder sayısı, sıcaklık sensörünün bağlı olduğu pin, numaraları. Bir kaç kartezyen tipi model için bunların konfigure edilip .hex uzantılı halini bulabilirsiniz. Bu hex dosyasını rumbaya yüklemeniz yeterli bu durumda. Bir sonra ki yazıda nasıl baskı alınacağından ve kullanılan programlardan bahsedeceğim. Diğer halkada görüşmek üzere :) 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sinyal Jeneratörü Nedir? (Function generator)

Arduino'dan Python'a veri aktarma

#12 Arduino ile Step Motor Kontrolü