STM32F3DISCOVERY #2 Geliştirme Ortamı CubeMX

CubeMX 

https://www.st.com/en/development-tools/stm32cubemx.html linkin en alt kısmından Get Software diyerek indirebilirsiniz. Kurulumu gerçekleştirdikten sonra Windows'un arama kısmına cubemx yazdım ancak programa ulaşamadım. Aşağıdaki adresten programa ulaşabilirsiniz.

C:\Program Files\STMicroelectronics\STM32Cube\STM32CubeMX

Programı açtığınızda aşağıdaki gibi bir ekran sizi karşılıyor.

New Project diyip açılan pencerede sol üst köşeden Board Selector kısmına geçip hızlıca kendize uygun geliştirme kartını bulabilirsiniz. Kartın üstüne iki kere tıklayınca o kartla ilgili varsayılan değerlerle bir proje oluşturun.

Ekrana geliştirme kartı üzerindeki mikrokontrolcünün pinleri gelecektir. Her pin buradan configure edebilirsiniz. Bildiğimiz gibi bir pin bir çok farklı modu destekleyebilir. Buradan kullanmak istediğiniz amacı seçip pinleri konfigure edebilirsiniz. 

Clock konfiguration kısmından I2C, timer, USART ve ADC clocklarını görselleştirilmiş bir şekilde ayarlayabilirsiniz. Bunu bazı registerları belli değerlerle set ederek yapmak yerine bu GUI üzerinden yapmak sizin için daha kolay olabilir.

Configuration kısmında arabirimleri ( Peripherals ) ve ara katmanları ( MiddleWare) ayarlayabileceğiniz bir GUI sağlıyor.

Kartın harcadığı gücü hesaplayan ve kullandığınız bataryaya göre cihazın ne kadar süreyle çalışacağını hesaplayan bir kısım var.

Yukarıda anlattığım gibi bu programla hiç kod yazmadan başlangıç ayarlarınızı yapmak ve kod çıktısı almak mümkün. Project > Generate Code diyerek yaptığınız ayarlarla kod üretiliyor ve size artık uygulamanızı tamamlamanız için birkaç satır kod yazmak kalıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sinyal Jeneratörü Nedir? (Function generator)

Arduino'dan Python'a veri aktarma

#12 Arduino ile Step Motor Kontrolü