#8 Sesle Arduino Kontrolü

Merhaba arkadaşlar. Bu projemizde telefona söyleyeceğimiz komutlarla HC-06 BT modulü yardımı ile arduinomuzu kontrol edeceğiz. İlk olarak #6 Telefondan Led Kontrolü adlı yazımı incelemenizi öneririm. Malzemeler, devre kurulumu ve programlaması tamamen aynı olacak. Değişen kısım ise telefonumuza yükleyeceğimiz uygulama olacak. Bu programı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

https://drive.google.com/folderview?id=0B-EY7QydbhfNRmFzT29rRmJtcWs&usp=sharing


ArduinoSesleKontrol uygulamamızı telefona indirdikten sonra karışımıza şöyle bir ekran çıkacak.
Cihaz Bula basalım ardından BT araçları listelenecektir.Eğer ilk defa bağlıyorsanız şifreyi 1234 girin.Eğer ilk değilse zaten şifre istemeyecektir.Eğer listede Hc-06 yı göremiyorsanız programı görev yöneticisinden kapatıp telefon ayarları kısmındaki bluetooth kısmından cihaz eşleştirden hc-06 yı eşleştirdikten sonra programı tekrar açıp girebilirsiniz.

 Bağlandıktan sonra Bağlandı yazısını göreceğiz. Ardından Konuşmak için dokun yazan butona tıklıyoruz.
 Burada Google'ın konuşma motoru ile karşı karşıya geliyoruz. Burda bazı sözcükleri tam olarak işlenmeyebilir. Konuşun kısmını gördükten sonra istediğiniz şeyleri söyleyebilirsiniz. Fakat tane tane söylerseniz daha iyi anlaşılır. Burada Google'ın biraz eksikliği var Ledi dememe rağmen Leydi olarak işliyor. Bunun için net sözcükler kullanmakta fayda var. Burada ben selam Arduino dedim.
 Söylenilen kelimeyi de hemen dokunduğunuz yerin altında gözükecektir. Böylelikle söylediğinizin Google motoru tarafından ne olarak işlendiğini görebilirsiniz
Ne söylediyseniz arduinoya o gidiyor.Gelelim 6. projemize "led yak" dediğimizde led yanacak       "led kapat" dediğimizde sönecek. Söylediğiniz kelime kısmından alıp istediğiniz şekilde arduinonuzu kontrol edebilirsiniz. Artık hemen hemen her şeyi sesle kontrol edebilirsiniz. Neyi kontrol edeceğiniz artık hayal gücünüze kalmış. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sinyal Jeneratörü Nedir? (Function generator)

#12 Arduino ile Step Motor Kontrolü

Arduino'dan Python'a veri aktarma